trešdiena, 2022. gada 19. janvāris

Starp citu - Avatāri!

Veidojot savu profilu Dogemon Go spēlē, tev pēc noklusējuma tiek piedāvāti divi jaunieši kosmonautu skafandros, ko vari izvēlēties par savu avatāru. Puisim tas ir gaiši zils, bet meitenei gaiši rozā - atkarībā no dzimuma, tieši tāpat kā jaundzimušam bērniņam. Pie reizes tu izvēlies savu īpašo vārdu, un Dogemonu tveršana var sākties.


Ja nevēlies būt uniformēts un pilnīgi bez savas individualitātes, taču tā vietā gribi izskatīties un sajusties nedaudz īpašāk, vari izveidot citu avatāru. Tu pamanīsi, ka ir divas izvēles - Izveidot jaunu un Importēt. Protams, ka mēs izvēlamies pirmo iespēju, jo mums, visticamāk, nav nekā, ko importēt. Sākas avatāra veidošanas process, kam ir vairāki posmi. Diemžēl, pēc avatāra izveides nācās saskarties ar to, ka process pārtrūkst un aplikācija beidz darboties. Mēģinot atkārtoti, secināju, ka izveidotais avatārs ir saglabājies tur, kur tika izveidots, taču arī šoreiz pie ģenerēšanas aplikācija pārstāja darboties. 

Telegram grupā man laipni paskaidroja, ka tā ir bieža parādība, un tādēļ ir ieteicams vispirms doties uz interneta vietni readyplayer.me. Patiesībā, kad dodam komandu Izveidot, arī Dogemon Go aplikācija savienojas ar šo lapu, un avatārs tiek radīts tur, taču renderēšanas laikā spēles aplikācija pēkšņi pārstāj tevi atbalstīt. Par cik avatārs ir 3D formātā, tā izveidei ir nepieciešams laiks, un tas izskaidro iepriekš aprakstītās problēmas iemeslu. Ja iedomājamies, ka ir simtiem miljonu spēlētāju, un daudzi no viņiem vēlas savu īpašo avatāru, portāla pārslodze ir ļoti iespējama.

Bet, nu - par avatāra veidošanu vietnē readyplayer.me, kas kalpo kā spēlētāju atbalsta platforma, jo tur izveidotos avatārus var gan lejuplādēt savā datorā, gan vienkārši nokopēt attiecīgā avatāra saiti. 


Radot savu īpašo avatāru, vispirms izvēlamies dzimumu (ir iespēja izvēlēties arī bezdzimuma būtni). Tad seko rinda atribūtu - sejas forma, apģērbs, matu kārtojums, acis, tetovējumi un daudz kas cits. Tam visam iespējams piemeklēt dažādus toņus. Lejuplādēto glb formāta failu var izmantot jebkurā citā spēlē, kur darbojas 3D personāži, kā arī izmantot savām vajadzībām dažādu attēlu, klipu un prezentāciju veidošanai.


Kad programma avatāru ir ģenerējusi, nokopējam saiti, jo tā būs nepieciešama, tiklīdz atgriezīsimies pie Dogemon Go spēles aplikācijas. Un, tātad - aplikācijā izvēlamies avatāra maiņu un apstiprinām izvēli ar Jā. Un šoreiz vairs nespiežam Veidot jaunu, bet gan Importēt. Jaunajā logā būs rakstīts Input Avatar URL - tur iekopējam saiti uz savu avatāru. Pēc neilga brīža viņš parādīsies spēles laukā tieši tāds, kādu iepriekš radījām. 



Sākam mācīties par kripto?!

Kādu laiku esam spēlējuši, ir pieradināts paliels pulciņš Dogemonu, un pie sienas ir visas saimes bilde...  Līdz šim esmu rakstījis tikai pa...