piektdiena, 2022. gada 21. janvāris

Gluži neticams pārsteigums!

Vakardien piedzīvoju tik ļoti negaidītu pārsteigumu, ka pirmajā mirklī nespēju tam noticēt. Dogemon Go ieviesēji īstenoja tā saukto Airdrop, un tā rezultātā ieguvu milzu bonusu. Tas man ļāva spēlē dažu sekunžu laikā kļūt par zemes saimnieku 500 metru rādiusā. 

Spēles noteikumi paredz, ka par visiem šajā teritorijā notvertajiem Dogemoniem man turpmāk tiks pieskaitīti 2,5%. Lai kļūtu par šāda zemes gabala saimnieku, ar pašreizējo tempu būtu čakli jāmedī vairākus gadus, jo šī bonusa vērtība ir 100 000 DOGO. Apakšā redzama tabula ar iespējamiem zemes gabala izmēriem un tā iegādei nepieciešamo DOGO daudzumu. 


Kā tautā saka: Viss plūst un mainās! Pāris nedēļu laikā arī Dogemonu pasaulē notikušas lielas pārmaiņas ciparu izteiksmē, un, līdz ar to, ievietotā tabula vairs neatbilst patiesībai. Šeit ir saite, kur vienmēr varēs redzēt aktuālās zemes gabalu izmaksas

Dogemon Go spēles aplikācijā iespējams atvērt visu spēlē esošo zemes īpašnieku karti. Tā mums rāda, ka šī ieraksta tapšanas brīdī Latvijā ir pieci landlordi - divi Rīgā un pa vienam Tukumā, Olainē un Madonā. 

Pēc noklusējuma, īpašuma centrā (kas ir spēlētāja atrašanās punkts reāllaikā) parādās informācija ar zemes gabala numuru un tā izmēru. Redzams arī vimpelis ar NFT* apliecinājumu. Uzklikšķinot uz vimpeļa, parādās GPS koordinātes. Vimpelī esošo attēlu pēc vēlēšanās vari nomainīt ar citu. Pagaidām tur esmu ievietojis glītu jūgendstila darbiņu, taču to jebkurā brīdī varēšu nomainīt.


Spēles ekosistēma ir pilnveidošanas procesā, tādēļ šobrīd par daudzām spēles funkcijām mēs varam tikai minēt. Kā noprotams, nākamajos spēles līmeņos notiek ēku būvniecība un tirdzniecība. Par to liecina zemes īpašnieka iespējamo labumu saraksts, kur paredzēti arī procenti no iepriekš minētajām darbībām, ko viņa teritorijā veikuši citi spēlētāji.

Visai intriģējoši šķiet tas, ka šo īpašumu var pārdot kriptotirgū. Pagaidām par to nedomāsim, bet gan mācīsimies saprast citas Dogemon Go spēles iespējas. Starp citu, kā atalgojumu par to, ka spēlētājs neizņem savu NFT no spēles un necenšas pārdot, spēle katru dienu viņam piešķir žetonus 2,5% vērtībā no tā vērtības. / Mēs jau zinām, ka lai ātrāk nokļūtu augstākā līmenī, ir vērts šos žetonus pārvērst kredītos.

*NFT: Šī vienuma īpašumtiesības pierāda ieraksts digitālajā virsgrāmatā jeb blokķēdē, un to ikviens var brīvi iepazīt. Ierakstu blokķēdē nav iespējams aizvietot ar tādu pašu ierakstu, tādēļ tas tiek dēvēts par  NFT (no angļu "non-fungible token") jeb neaizstājamo datu vienību. 

*Blokķēde: (no kriptorum.lv) Blokķēde ir izplatīta datu bāze, kas tiek koplietota starp datortīkla mezgliem. Kā datu bāze blokķēde uzglabā informāciju elektroniski digitālā formātā. Blokķēdes inovācija ir tāda, ka tā garantē datu ieraksta precizitāti un drošību un rada uzticību bez uzticamas trešās puses nepieciešamības.


Sākam mācīties par kripto?!

Kādu laiku esam spēlējuši, ir pieradināts paliels pulciņš Dogemonu, un pie sienas ir visas saimes bilde...  Līdz šim esmu rakstījis tikai pa...